Orangutanger & Vilde Elefanter

Tag med på en fantastisk naturoplevelse gennem hjertet af Borneo. Ét af de få steder i verden, hvor du stadig kan opleve den vilde natur! Turen starter i én af Asiens mest interessante byer, Kuala Lumpur, hvor vi blandt andet byder på en guidet sightseeing.

En kontrast til Metropolen Kuala Lumpur er rejsens næste stop; byen Sandakan i det østlige Borneo. Vi tager nemlig herfra på en intens og spændende River Safari ind gennem porten til Verdens Ældste Regnskov, hvor vi bl.a. kommer tæt på Borneos unikke orangutanger, næseaber og næsehornsfugle.  Med vores lokale guider vil vi også få mulighed for at spotte næsehorn, elefanter, krokodiller og meget mere - i ét af de største “wildlife” områder i Borneos jungle.

Endestationen – én ægte Bounty-ferie ved Kota Kinabalus lækre hvide sandstrande og turkisblå hav.

Fra pris 21.495,- pr. person (i delt dobbeltværelse)

DAGSPROGRAM
Dag 1 - 2: Afrejse fra Danmark til Malaysia
Dag 2 - 4: Kuala Lumpur
Dag 5: Kuala Lumpur - Sandakan
Dag 6- 7: Mød orangutanger - Flodsafari på Kinabatangan flod
Dag 8: Kinabatangan - Safari op af floderne
Dag 9 - 13: Kota Kinabalu
Dag 14: Hjemrejse

HIGHLIGHTS
- Privat sightseeing i Kuala Lumpur
- Se orangutanger i Sepilok Orang Utang Rehabilitation Center
- Opdag dyrelivet langs Kinabangan floden
- Afslapning langs den brede hvide sandstrand på det 5* Shangri La Resort
 


DAG 1: Afrejse Danmark/ Dag 2: Ankomst Kuala Lumpur
Vi flyver fra Danmark til Kuala Lumpur via stop over i enten Dubai, Doha eller Singapore. Der er mulighed for stop-over en dag eller mere i én af de nævnte byer. Ved ankomsten til Kuala Lumpur, vil I blive mødt af vores engelsktalende repræsentant, som vil byde jer hjertelig velkommen til Kuala Lumpur - som har lidt af hvert at byde på. Herfra køres I til Hotel Novotel for de kommende dage, mens I skal nyde én af Asiens mest interessante byer.
DAG 2 - 4: KUALA LUMPUR - Tvillingetårne & Chinatown
Kuala Lumpur er kendt for verdens højeste tvillingetårne og for at være en multikulturel storby, hvor indiske- og buddhistiske templer ligger side om side med kirker og moskeer. Samtidig er det én af de mest moderne byer i Asien. Vi har arrangeret en sightseeing, for at få et overblik over byen og dens seværdigheder. Her vil I høre historien om, hvordan byen blev grundlagt af 87 kinesiske minearbejdere på en lille mudret flodbred for blot 150 år siden til i dag at være én af klodens meste intense byer med et væld af shopping muligheder. Med din private guide oplever du Chinatown Open air Bazaar, Twintowers, Sultan Abdul Samad Building og meget mere.
Vi kan klart anbefale en middag i restauranten på toppen af KL Towers. Langsomt drejer toppen rundt, så du mens du spiser, oplever hele den smukke Metropol i fugleperspektiv i knap 400 meters højde. Bestil den hos os, så booker vi et godt bord med udsigt.
DAG 5: KUALA LUMPUR – SANDAKAN
Hele formiddagen er til fri disposition, indtil I tjekker ud af hotellet. I siger nu farvel til Kuala Lumpur og begiver jer mod lufthavnen, hvorfra I flyver til Sandakan på Borneo. I Sandakan, vil vores repræsentant hente jer i lufthavnen, og køre jer til Hotel Four Points by Sheraton Sandakan. Sandakan var indtil 1963 hovedstad i Nord Borneo, som var under britisk krone og en gammel engelsk koloni, med eget flag og egen møntfod, som flere indbyggere i dag stadig vil kunne huske, indtil det i 1963 blev en del af Malaysia.
Byen er indgangsporten til de mange jungle- og adventure aktiviteter samt fantastiske wildlife oplevelser i Sukau, Danum Valley og længere mod sydvest regnskoven, som tiltrækker rejsende fra nær og fjern.
DAG 6 -7: ORANGUTANGER – KINABATANGAN
Efter morgenmaden starter turen i Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre midt i hjertet af over 4000 hektar jomfruelig regnskov. Det bedste tidspunkt, at opleve orangutangerne er ved fodringen hvilket sker ca. kl. 10:00. Der er en 10 minutters let gåtur gennem junglen, for at nå til centeret. Det er netop ved fodringen, man kommer tættest på de søde orangutanger. Der vil være rig mulighed for at forevige denne oplevelse. Efter overværelsen af fodringen, går vi tilbage til Sandakan Jetty, hvorfra vi skal på en 1½ times sejltur op ad Sabahs længste flod Kinabatangan River og mangroven, dybere ind i regnskoven. Her er der mulighed for at spotte verdens største reptil - saltvandskrokodillen, adskillige abearter, små kolonier af elefanter, der kommer til floden for at drikke, Sumatra Næsehorn, den store Næsehornsfugl og meget mere.
 • Sepilok Orang Utang Center

  Sepilok Orang Utang Center

 • Sunbears i Sepilok

  Sunbears i Sepilok

 • Abai Lodge

  Abai Lodge

 • Rivercruisekinabatangan

  Rivercruisekinabatangan

 • Naesehornsfuglen

  Naesehornsfuglen

 • Solnedgang i Sukau

  Solnedgang i Sukau

 • Gibbonabe

  Gibbonabe

 • Pygmyelefant

  Pygmyelefant

 • Kinabatangan Riverside Lodge

  Kinabatangan Riverside Lodge

 • Makakaben

  Makakaben

 • Proboscisaber

  Proboscisaber

 • Saltvandskrokodille

  Saltvandskrokodille

 • Havoern

  Havoern

DAG 8: KINABATANGAN - SAFARI OP AD FLODERNE
Vi bliver vækket til lyden af legende gibbon-aber og skræppende næsehornsfugle. Efter en tidlig morgenmad er vi klar til et river-cruise, mens vi igen sejler op ad Kinabatangan River og Kelenanap Ox-Bow Sea for at opleve mere af det fantastiske wildlife. Om eftermiddagen (efter frokost på lodgen) fortsætter vi vores wildlife-safari ind gennem junglen, ad én af de mange mindre bifloder til Kinabatangan River. Færdslen på disse floder er ofte roligere, hvilket som regel medfører, at dyrelivet her er endnu mere unikt. Efter aftensmaden på lodgen er der mulighed for tilmelde sig en Nightlife-Wildlife Safari ind gennem regnskoven, som bliver endnu “vildere”, efterhånden som mørket falder på. Helt nye dyrearter kommer til og krokodillerne jager. En spændende oplevelse!
DAG 9 - 13: KOTA KINABALU
Efter en nat med én af naturens mest fascinerende oplevelser, vender vi tilbage til Sandakan kl. 7:00 for derefter at flyve til Kota Kinabalu. Byen har Det kinesiske hav til den ene side med Tunku Abdul Rahman Park, der består af små bounty øer ud for kysten og bjerget Mount Kinabalu i baggrunden. Kota Kinabalu byder på mange udflugtsmuligheder såsom trætop-vandring, naturparker, marinepark med snorkelmuligheder, 4200 meter høje Mount Kinabalu, et Filippiner Marked og en promenade med restauranter, cafeer og shopping muligheder. Overnatning de næste 5 nætter er på et dejligt strandhotel.

DAG 14: HJEMREJSE
Efter du har tjekket ud af resortet, vender du tilbage til Kuala Lumpur for derefter at fortsætte turen hjem til Danmark.

PRISEN INKLUDERER:
- Fly Danmark - Malaysia t/r
- 3 nætter i Kuala Lumpur -  inkl. morgenmad
- City Tour i Kuala Lumpur
- 1 nat i Sandakan - MY Nature Resort 3* inkl. morgenmad
- 4 dage/ 3 nætter Sukau Safari (med helpension, 4 x flodsejlads, 1 x Nightlife walk)
- 5 nætter i Kota Kinabalu - Shangri Rasa Ria Resort 5* inkl. morgenmad
- Alle transfer lufthavn - hotel t/r
- 3 indenrigsfly
- Rejsegarantifond bidrag

PRISEN INKLUDERER IKKE:
- Gouda årsrejseforsikring
- Sygdomsafbestillingsforsikring (6% af rejsens pris)
- Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”